skip to Main Content

Wat is een zelftest prostaat?

MyTest Prostaat

Het PSA-gehalte (Prostaat Specifiek Antigeen) kan gemeten worden bij de huisarts of aan de hand van een zelftest. De zelftest “MyTest Prostaat” is een eenvoudige test waarmee u aan de hand van één druppel bloed in uw vertrouwde omgeving uw PSA-gehalte kunt meten. U hoeft hiervoor dus geen afspraak bij uw huisarts te maken en heeft na 5 minuten de uitslag.

De zelftest is erg betrouwbaar. Uit onderzoek is gebleken dat de MyTest Prostaat in meer dan 90% van de gevallen dezelfde uitslagen aangeeft die worden aangegeven bij vergelijkbare testmethodes.
Lees hier meer informatie over de MyTest Prostaat of bestel de zelftest direct.

Voor wie is deze zelftest bedoeld?

Een zelftest kan gedaan worden als u plasklachten heeft, maar ook als u geen klachten ervaart. Een verhoogd PSA-gehalte kán wijzen op prostaataandoeningen en hoeft helemaal niet gepaard te gaan met klachten. In veel van de gevallen hebben mannen met een prostaataandoening (waaronder prostaatkanker) geen symptomen of klachten. Daarom is het belangrijk uw PSA-gehalte te laten controleren.
Prostaataandoeningen komen meestal voor bij mannen boven de 45 jaar.

Waarom een zelftest?

Het PSA is een eiwit dat normaliter door de prostaat in het sperma wordt afgescheiden en in kleine hoeveelheden in het lichaam circuleert. Waardes hoger dan normaal kunnen wijzen op de aanwezigheid van een aandoeningen aan de prostaat. Dit kan ontstaan door een infectie of ontsteking (prostatitis), een goedaardige (benigne prostaathyperplasie) of kwaadaardige tumor (prostaatkanker). Lees hier meer over prostaataandoeningen.
De uitslag van de zelftest geeft een indicatie van uw PSA-gehalte.

Hoe werkt de MyTest Prostaat?

Op de website van MyTest wordt stap voor stap uitgelegd hoe u de zelftest gebruikt. U kunt hier ook een instructievideo bekijken.

Ga hier naar de website van de MyTest Prostaat.

Back To Top